Bristol, UK

Pretraživajući laptop naletila sam na fotografije iz Bristola, gdje smo se Luka i ja sasvim spontano našli. Karte su bile veoma povoljne (30-50€ povratno Iz Zadra) te smo u roku nekoliko dana bili na letu za UK. U Bristolu smo proveli 3 noći te momente dokumentirali analognim fotoaparatom, osobno najdražim!

Gdje smo odsjeli? Pronašli smo airbnb za neku ajmo reć ok cijenu ( 3 noći – 1500 kn za dvoje) – soba s terasom + doručak koji uključuje žitarice i kavu/čaj. Prekrasna mala terasa s pogledom na cijeli Bristol i okolicu, umanjila je bol u nogama od penjanja svaki dan nazad u stan, po najvećoj i najstrmijoj uzbrdici što su moje oči i noge ikada vidjele!

Bristol ima mali centar, sve je moguće prehodati- većina muzeja je besplatna, a o količini parkova i zelenih površina da i ne govorim! Uglavnom smo se hranili u walk by wok-u- jako fino smo jeli jer je bio ogromna ponuda povrća, tofua, gljiva te raznih dodataka- ostatak smo kupovali u tesco-u. Otišli smo i u slavni restoran Jamie Olivera, počastili se juhom od rajčice s ricottom, vege burgerom te browniem s karameliziranim kokicama i sladoledom. Za nezaobilaznu kavu i najbolji sladoled na svijetu – svakako posjetite  SWAN! 🍦

Posjetili smo malo mjesto udaljeno 30ak min vlakom od samog Bristola- Avebury ( UNESCO World Heritage site) poznat po najvećem krugu megalita na svijetu , točnije 3 kruga koji ograduju čitavo naselje. Avebury je bio naša mala zamijena za Stonehenge, kojeg nismo uspjeli posjetiti.

Izmedu Bristola i Avebury-a svakako posjetiti, Bath- preeekrasan mali grad, opasan kamenom, zelenilom i šarmantnim engleskim ulicama!

Ako se ikada nadete u blizni, svako pogledajte ova tri veoma slatka, zelena i očaravajuća mjesta, a sada vas prepustam fotogaleriji:

Pišite mi kako vam se dopadaju fotografije te ako imate ikakvo pitanje oko odlaska u Bristol i okolicu ili ste ga već posjetili pa imate još neke dodatne info! 🙂 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply